Oslavy s fanúšikmi budú každopádne, odmeny sú už dohodnuté

18.05.2012 Celý región

Helsinki 18. mája (TASR) - Hokejoví fanúšikovia na Slovensku sa môžu tešiť na spoločné oslavy s hráčmi, ktoré sa odohrajú bez ohľadu na výsledky v posledných dvoch zápasoch na šampionáte. Ak zverenci trénera Vladimíra Vůjteka budú hrať o bronz, uskutočnia sa ešte v nedeľu večer. V prípade postupu do finále prespia reprezentanti v Helsinkách a s fanúšikmi sa stretnú až na druhý deň.

"Ak by sme hrali o tretie miesto, letíme do Bratislavy ešte večer, keď budeme hrať finále, definitívne tu prespíme. Na Slovensko by sme mali prísť okolo obeda a z letiska pôjdeme hneď na oslavy na námestie," uviedol pred finálovým víkendom 76. majstrovstiev sveta generálny manažér výpravy Otto Sýkora. Bratislavské oslavy sa uskutočnia aj v prípade, že Slováci prehrajú v nedeľňajšom boji o bronz a vrátia sa bez cenných kovov. "Určite áno, veríme, že na to bude aj tak dôvod."

Vedenie pripravilo aj letecký špeciál pre rodinných príslušníkov hráčov a realizačného tímu. Ten dorazí tesne pred nedeľňajším zápasom. "Priletí priamo na zápas, podľa toho, či budeme hrať finále, alebo o tretie miesto. Každý hráč si môže zavolať dvoch rodinných príslušníkov, členovia realizačného tímu jedného," pokračoval.

Uvažovalo sa aj nad scenárom, že rodiny prídu už na semifinálový duel s Českom, no tento návrh hráči i vedenie nakoniec zavrhli. "Vieme, o čo hráme a musíme sa naplno koncentrovať na výkon. Predsa len, keď pred takýmto dôležitým zápasom prídu rodinní príslušníci, je to určité rozptýlenie. Na druhej strane chápeme, že chcú byť pri úspechu mužstva. Tá nedeľa je preto perfektný termín," dodal Sýkora.

Generálny manažér ďalej uviedol, že s hráčmi si už dohodli aj rozdelenie odmien za konečné umiestnenie na šampionáte: "Dostanú sedemdesiat percent a ostatné sa rozdelí ináč. Sadli sme si s kapitánmi a dohodli sme si nejaké pravidlá a nejakú tabuľku. Chlapci majú tie odmeny presne na papieri a vedia, čo dostanú."
 

Vyberte región